OMGEVING

 

Dorp en Landgoed

Erve Ziegers ligt aan de rand van het prachtige Vilsteren, een dorp met 300 inwoners. Het middelpunt van het dorp wordt gevormd door de kerk, de molen en het 100 jaar oude landhuis. Het dorp is het centrum van het 1000 ha grote Landgoed Vilsteren. Dit landgoed is particulier bezit. Vilsteren is een beschermd dorpsgezicht.

Het omliggende bos en de heide zijn grotendeels opengesteld voor publiek. Het landschap is gevarieerd: licht heuvelachtig terrein in de bossen, open heideveld, bosvijvers en de Overijsselse Vecht maken deze omgeving tot een charmant geheel. Voor de vroege vogels is er nog wel eens een ree te zien.

De dorpsgemeenschap is hecht en erg actief, zo worden er evenementen georganiseerd waarvoor mensen van ver komen: de Kerstwandeling (mag u niet missen, kaarten voor tweede kerstdag hier 3 weken van te voren te bestellen), de zomerwandeling, het Paasvuur en Carnaval op en rond de Tip.

Herberg de Klomp, op twee minuten lopen, verzorgt ontbijt, lunch en diner met producten uit de directe omgeving.

Twee dagen per week is de molen, die nog steeds maalt, geopend voor bezichtiging.

Het Landgoedcentrum is een paar keer per week open voor informatie over dorp en landgoed.

En verder…

Restaurants (allemaal op 2 minuten lopen vanuit Erve Ziegers):

Herberg de Klomp (geopend van woensdag tot en met zondag)

Bij Herberg de Klomp (gelegen op 2 minuten lopen vanuit Erve Ziegers) kunt u terecht voor een heerlijk uitgeserveerd ontbijt en goede lunch. Dineren in het restaurant is puur genieten! Van de culinair altijd weer verrassende gerechten, de ongedwongen gastvrijheid en een stijlvolle maar vooral gemoedelijke sfeer.

Café De Nieuwe Ruif (geopend van vrijdag tot en met dinsdag)

Bij café De Nieuwe Ruif (gelegen op 2 minuten lopen vanuit Erve Ziegers) kunt een gezellig dineren in een informele sfeer. Geniet van een dagschotel of hamburger of bestel een 3-gangen keuzenmenu voor €24,50. Ook voor een (aangeklede) borrel bent u bij café De Nieuwe Ruif aan het juiste adres!

Buffet- en BBQ restaurant De Nieuwe Ruif (geopend van vrijdag tot en met zondag)

In het buffet restaurant (gelegen op 2 minuten lopen vanuit Erve Ziegers) kunt u onbeperkt genieten van verschillende salades, soepen, BBQ specialiteiten, desserts en drank (bier/wijn/fris). Tap zelf uw biertje en bestel uw BBQ specialiteiten (ruime keuze uit vis, vlees en groentespecialiteiten). Voorgerechten en een aantal warme gerechten en garnituren kunnen worden gehaald bij het buffet. Sluit af met een kop koffie of overheerlijk dessert (inclusief chocoladefontein). Alles is inclusief, dus geniet ervan.

Winkelen:

  • 5 km in Ommen en Dalfsen
  • Zwolle op 20 km
  • Deventer op 40 km

Pretparken:

Overig:

  • Giethoorn, Weerribben met fluisterbootjes
  • Lemelerberg op 5 km
  • kanovaren op de Overijsselse Vecht en Regge en nog veel meer, folders zijn in de vakantiehuizen aanwezig. Zie ook www.vechtdaloverijssel.nl
  • Zwemmen in het bosmeertje op 1 km of in Ommen en Dalfsen
  • Museum Paleis op de Blijmarkt in Zwolle en het Nijenhuis in Heino
  • Talloze kastelen en havezaten in de directe omgeving
  • Wij zijn aangesloten bij:

 

Ook heerlijk bosrijk Je kunt hier prachtig fietsen
Heerlijke natuur Ommen ligt vlakbij
Erve Ziegers Weilanden zover je kunt zien
Klik op de foto voor een vergroting